Καλοκαίρι με τη Μόνικα

Δημοσιεύτηκε από τον/την admin στις

Το ζητήσατε και το επαναφέρουμε! Το Σινέ Παναθήναια ξαναφέρνει στην οθόνη του από την Δευτέρα 29/7 έως και την Τετάρτη κάθε βράδυ στις 23:00 το “Καλοκαίρι με τη Μόνικα” του μεγάλου  Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.

Η ταινία οδηγός της Νέου Κύματος φέρει την υπογραφή της ενός και μοναδικού Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και μπαίνει στα βάθη της ψυχής των εφήβων για να καταγράψει το πέρασμα από την ανεμελιά της εφηβείας στη σκληρή πραγματικότητα, καθώς και την αντίσταση σε αυτή τη μετάβαση που συνεπάγεται συμβιβασμό και αποχαιρετισμό της φαντασίας.

Η Μόνικα, μια νεαρή κοπέλα γνωρίζεται με τον Χάρι σε ένα καφέ και ερωτεύονται. Εκείνη ονειρεύεται να αποδράσει από τη μιζέρια της σπιτιού της και τον μόνιμα μεθυσμένο πατέρα της. Εκείνος ζει με τον άρρωστο πατέρα της. Τα δύο νεαρά παιδιά αποφασίζουν να αφήσουν πίσω τηςς τις μίζερες ζωές τηςς και τα σπίτια τηςς και παίρνουν μια βάρκα για να περάσουν κάποιες ρομαντικές βραδιές κάτω από τα αστέρια. Τελικά οι δύο νέοι, ο Χάρι και η Μόνικα, θα παντρευτούν. Καρπός της έρωτας τηςς θα είναι ένα παιδί, αλλά η Μόνικα δε θα αντέξει τη συμβατική οικογενειακή ζωή, η ευδαιμονία της ζευγαριού χάνεται και μοιραία η Μόνικα θα εγκαταλείψει τον Χάρι.

Ο μαέστρος Μπέργκμαν αποτυπώνει μοναδικά την μεγάλη χαρά της έρωτα και την ευτυχία της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας που υποκύπτει στην πίεση των υποχρεώσεων, οικογενειακών, γονεϊκών, συζυγικών και βιοποριστικών.

MΕΡΑ: 30/5

ΩΡΑ: 20:50

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 7€ / ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ KAI ΑΝΩ ΤΩΝ 65: 6€

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΤΟΜΑ ΜΕ 8€

ΤΡΙΤΗ + ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 5€

Κατηγορίες: Αρχείο Ταινιών