Σκότωσα το Αφεντικό μου

Δημοσιεύτηκε από τον/την admin στις

Δέκα χρόνια μετά το Vilaine, ο επιτυχημένος σεναριογράφος Αλάν Μοντουί κάνει το προσωπικό σκηνοθετικό του ντεμπούτο, συγκεντρώνοντας ένα ντρίμ-τιμ πρωταγωνιστριών με πρώτη και καλύτερη τη Σεσίλ Ντε Φρανς . Τρεις ηρωίδες γενναίες, δυνατές, λαμπερές, συγκινητικές και ξεκαρδιστικές.

Ο Αλάν Μοντουί, ήθελε από καιρό να γυρίσει μία μαύρη κωμωδία με λαϊκό υπόβαθρο. Είχε ζητήσει τα δικαιώματα του αμερικανικού best seller « Since the Lay-Offs» του Iain Levinson, τα οποία όμως πήρε τελικά ο Michel Blanc για μια γυρίσει μια ταινία με τον Romain Duris. Η ιδέα για το REBELS γεννήθηκε αμέσως μόλις εγκαταλείφθηκε αυτό το σχέδιο. “Τελικά αποδείχθηκε ευχής έργον”, λέει ο σκηνοθέτης.

Πόσες ταινίες μπορούν να συνδυάσουν το θρίλερ, το μοντέρνο γουέστερν και την τραγική κωμωδία; Πιστεύω οτι πάρχει τρόπος να είσαι ευρηματικός και  προκλητικός χωρίς να χλευάζεις. Για μένα το REBELS είναι μια θηλυκή rock ‘n’ roll κωμωδία. Η ροκ έτσι κι αλλιώς, ξεκίνησε ως μία μορφή έκφρασης της καθημερινής ζωής στις περιοχές της εργατικής τάξης. Η ταινία μας τοποθετείται στον ίδιο ρυθμό και δεν υπερβάλλει τα πράγματα: είναι δυναμική, χαρούμενη, συναρπαστική. Η ιστορία μας εκπλήσσει χωρίς να μειώσει ποτέ την ανθρωπιά των χαρακτήρων της. Λατρεύω τους σκηνοθέτες που σκέφτονται την ευχαρίστηση του κονού: ο Aλάν ήθελε να τους ταξιδέψει, να τους συγκινήσει και να τους διασκεδάσει».

Περιγραφή Ταινίας 

Χωρίς δουλειά ή προσόντα γενικότερα, η Σάντρα, μια πρώην νικήτρια καλλιστείων, μετακομίζει ξανά με τη μητέρα της, μετά από 15 χρόνια. Βρίσκει δουλειά σε ένα τοπικό εργοστάσιο, αλλά δεν τα πάει καλά με το αφεντικό της, τον οποίο… σκοτώνει κατά λάθος. Δύο γυναίκες συνάδελφοί της είναι μάρτυρες. Οι τρεις τους ανακαλύπτουν ότι ο νεκρός έκρυβε μια τεράστια περιουσία, την οποία αποφασίζουν να μοιραστούν. Κάπως έτσι ξεκινούν τα προβλήματα…

ΜΕΡΑ : ΠΕΜΠΤΗ 23/5

ΩΡΑ: 20:45 & 22:30 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 7€ / ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 6€

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΤΟΜΑ ΜΕ 8€

ΤΡΙΤΗ + ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 5€

Κατηγορίες: Αρχείο Ταινιών