ΤΣΕ Ο ΑΡΓΕΝΤΙΝOΣ

Δημοσιεύτηκε από τον/την admin στις

To Cine Παναθήναια με μεγάλη χαρά συνεχίζει και αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα την ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ, Τσε: Ο Αργεντίνος, με τον Μπενίσιο Ντελ Τόρο, ο οποίος απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας για τον ρόλο του στην ταινία.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στις 26 Νοεμβρίου του 1956, ο Φιντέλ Κάστρο φτάνει στην Κούβα με 80 αντάρτες. Ανάμεσά τους είναι κι ο Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, ένας Αργεντίνος γιατρός που έχει τον ίδιο στόχο με τον Φιντέλ Κάστρο: την ανατροπή του διεφθαρμένου δικτάτορα Μπατίστα. Ο Τσε μαθαίνει γρήγορα την «τέχνη» του αντάρτικου και γίνεται απαραίτητο μέλος της ομάδας. Ρίχνεται στον αγώνα και κερδίζει την αναγνώριση των συντρόφων του αλλά και του Κουβανικού λαού. Η ταινία παρακολουθεί την συνεχόμενη ανοδική πορεία του στην Κουβανική Επανάσταση: από γιατρός γίνεται διοικητής και καταλήγει σε ήρωα της επανάστασης.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντερμπεργκ Παραγωγή: Λόρα Μπίκφορντ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο Σενάριο: Πίτερ Μπάκμαν Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πίτερ Άντριους Σχεδιασμός Παραγωγής: Αντσόν Γκόμεζ
Μουσική: Αλμπέρτο Ιγκλέσιας

ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 20:30 & 23:00

Κατηγορίες: Αρχείο Ταινιών