Φθινοπωρινή Σονάτα

Δημοσιεύτηκε από τον/την admin στις

  • Απαράμιλλο συναίσθημα, συγκλονιστικές εσωτερικές και εξωτερικές συγκρούσεις και μοναδικές ερμηνείες από τις Ίνγκριντ Μπέργκμαν και Λιβ Ούλμαν. Washington Post
  • Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης  Ξενόγλωσσης Ταινίας
  • Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου – Δράμα
  • Υποψήφια για Όσκαρ

-Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου (Ίνγκμαρ Μπέργκμαν)

-Ά Γυναικείου Ρόλου (Ίνγκριντ Μπέργκμαν)

To Σινέ Παναθήναια υποδέχεται την Πέμπτη 22/08 την ταινία αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Φθινοπωρινή Σονάτα  σε μία ψηφιακή κόπια που δεν πρέπει να χάσετε!

ΣΥΝΟΨΗ

Στην αριστουργηματικά «ενορχηστρωμένη» Φθινοπωρινή Σονάτα γινόμαστε μάρτυρες ενός φαύλου κύκλου απόδοσης ευθυνών με τη σφραγίδα και την ψυχαναλυτική ερμηνεία του Μπέργκμαν.

Η Σαρλότ, μια πιανίστρια διεθνούς φήμης συναντά έπειτα από επτά χρόνια την κόρη της Εύα (η οποία ζει με τον πάστορα σύζυγό της Βίκτωρα), αναζητώντας επιβεβαίωση και συναισθηματική κάλυψη από το ταπεινωμένο κορίτσι. Η συνάντηση μάνας και κόρης εξελίσσεται σε μια τρομερή σύγκρουση, μέσα από μια σειρά εξομολογήσεων που ξεχειλίζουν ταυτόχρονα από αγάπη και μίσος.

Δύο χαρακτήρες, μάνα και κόρη, που είναι δύο κόσμοι εκ διαμέτρου αντίθετοι… Η κόρη της οποίας είναι εύκολο να αγαπήσει και δύσκολο να αγαπηθεί και η μάνα της οποίας είναι εύκολο να αγαπηθεί και δύσκολο να αγαπήσει.

Αφού τα ψέματα και οι ωραιοποιήσεις εξαφανιστούν, οι αλήθειες θα εμφανιστούν και θα πληγώσουν όλους τους εμπλεκομένους ανεπανόρθωτα. Όλοι θύτες και θύματα της μοιραίας απόφασης που συνωμοτικά πήραν: να ζήσουν μια ζωή γεμάτη υπεκφυγές, φόβο και υπέρμετρο εγωισμό.

Κατηγορίες: Αρχείο Ταινιών